100 % naturalny PEELING “radości” z makiem. Doskonały do skóry wrażliwej.

 

Właściwości składników użytych w przepisie.

Olejek ze słodkiej pomarańczy. Zawiera Hydroksykwasy alfa (AHA). Działa odmładzająco, stymuluje system limfatyczny i pomaga odtruć tkankę oraz zmniejszyć nagromadzenie komórek. W aromaterapii jest stosowany do zmniejszenia stresu, wzbudzania energii i stworzenia stanu radości.

Glinka Różowa. 100% naturalna, bardzo delikatna glinka różowa jest połączeniem dwóch różnych naturalnych glinek: białej i czerwonej. Została opracowana w laboratorium jako najlepsza mieszanka, która daje delikatną kompozycję glinki różowej, z zachowaniem wszelkich atrybutów glinek czerwonej i białej. Występujące mikroelementy (m.in. krzem, aluminium, żelazo, magnez, sód, potas, wapń) powodują, że glinka różowa ma właściwości zabliźniające, dezynfekujące i wygładzające.

Glinka różowa jest w szczególności przeznaczona do skóry wrażliwej i delikatnej, oraz ze skłonnościami do alergii i podrażnień. Daje efekt ściągający, wzmacniający, a jednocześnie kojący i odprężający.

Glinka wiąże również produkty uboczne przemiany materii. Dzięki właściwościom absorpcyjnym glinki toksyny i niepotrzebne organizmowi produkty uboczne zostają unieszkodliwione i wydalone.

Ciekawostka: Ostatnio odkryto, ze glinka absorbuje nadmiar promieniowania radioaktywnego wchłoniętego przez organizm.

Mak. Jest kopalnią witamin. Mak zawiera w swoim składzie witaminy: A, C, D, E, B3, które wzmacniają odporność, poprawiają wygląd włosów, skóry i paznokci. Wieki temu Egipscy lekarze cenili właściwości uspokajające i przeciwbólowe tej rośliny.

W kosmetyce szczególnie korzysta się z łagodnych i przeciwzapalnych cech maku. Mak można znaleźć w kremach, okładach, lotionach do pielęgnacji skóry wrażliwy, delikatnej, skłonnej do podrażnień i alergicznej.

Olej z pestek moreli. Olej ten jest lekki, delikatny, o jasno żółtym zabarwieniu. Pięknie pachnie. W swym składzie zawiera NNKT, witaminę A, B, E oraz składniki mineralne. Jego największym skarbem jest witamina B17, zwana amigdaliną lub letrilem. Ma właściwości nawilżające i wygładzające naskórek. Polecany jest do wszystkich rodzajów skóry. W szczególności do skóry wrażliwej, podrażnionej, z zapaleniami i suchej. Stosowanie regularnie zapobiega powstawaniu zmarszczek. Idealnie się wchłania i nawilża skórę, nie pozostawia tłustego filmu. Jest cudownym zamiennikiem balsamu.

Ciekawostka: Witamina B17 jest stosowana w leczeniu nowotworów .

Kamila

Administrator tej strony. Estetka, pasjonatka tańca, wysokich obcasów, zdrowego trybu życia i nowoczesnych technologii. Przeprowadziłam się do Francji w 2008 roku. Obecnie mieszkam pod Paryżem w wymarzonym domku z ogrodem. Jestem wegetarianką powoli zmierzającą w kierunku weganizmu. Wierzę, ze szczęście można przyciągnąć wewnętrzną energią, a marzenia przy odrobinie szczęścia i pracy realizują się.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>